top of page

Câteva lucruri pe care trebuie să le știi dacă vrei să închiriezi o autorulotă


În ultimii ani oamenii au optat pentru o experiență de vacanță autonomă și mai aventuroasă. Acest lucru a dus la o creștere a închirierilor de autorulote.

Înainte de a trece la detaliile despre autorulote, ar fi bine să va gândiți ce fel de vacanță v-ar place să aveți: una tradițională, într-o cameră de hotel pentru o săptămână, cu relaxare în jurul piscinei sau într-un apartament închiriat, unde te trezești mereu în același loc; sau poți deschide ochii către un peisaj nou în fi ecare dimineață? Totul se rezumă la alegere, desigur. Unii preferă familiaritatea, alții preferă schimbarea și experiențele noi.

Dacă vă interesează o astfel de experiență, există o serie de lucruri pe care trebuie să le știți. Voi încerca să evidențiez câteva informații pe care ar trebui să le știți dacă vreți să închiriați o autorulotă.

Unul dintre cele mai importante lucruri este vechimea autorulotei. Cu siguranță nu vă doriți o autorulotă care se poate defecta și astfel sa vă strice vacanța de vis. Și în plus, o autorulotă veche are un consum mai mare de carburant.


Autorulotele BestCampers sunt mașini noi, de ultimă generație, cu maxim un an vechime, ultra moderne și ușor de condus.


1. Permisul de conducere vă permite să conduceți autovehiculul?

Daca dețineți un permis de conducere categoria B, atunci puteți conduce autorulote. Totuși este necesar sa aveți peste 3 ani de experiență la volan și vârsta minimă de 21 de ani.

Conducerea unui vehicul mult mai mare poate fi intimidantă și necesită puțin timp să vă obișnuiți. Dacă nu sunteți un șofer încrezător, ar fi bine să evitați traseele înguste care nu sunt prietenoase pentru autorulote. Așadar gândiți-vă cu adevărat la dimensiunea vehiculului de care aveți nevoie. BestCampers deține autorulote de 7,43 m si 6,99 m lungime.


2. Câți oameni vor călători?

Sunteți doar voi doi sau călătoriți într-un grup mai mare? Știind câți oameni călătoresc, vă va ajuta să alegeți dimensiunea autorulotei de care aveți nevoie. De asemenea trebuie să știți câte centuri de siguranță are autovehiculul. Autorulota Ford Team Roller Kronos 295 M are 6 locuri prevăzute cu centură de siguranță iar autorulota Ford Benimar 363 are 5 locuri prevăzute cu centură de siguranță.


3. Cu ce echipamente vine autorulota?

Autorulotele BestCampers au integrate la bord bucătărie, baie cu wc ecologic și duș.

Bucătăria este dotată cu aragaz, frigider și chiuvetă. Desigur că veți găsi la bord oale, tacâmuri, veselă și pahare. Baia este dotată cu chiuvetă, wc ecologic și cabină de duș cu apă caldă. Wc-ul ecologic trebuie golit o data la o zi sau două, în funcție de cât de des este folosit. Toaleta trebuie golită în spații special amenajate pentru acest lucru. Compania de închiriere vă va pune la dispoziție soluția chimică pentru toaletă pentru a descompune deșeurile și pentru a neutraliza mirosurile.



4. Autorulota vine cu lenjerie de pat?

Autorulotele BestCampers au lenjerii de pat, perne și pături. În autorulote există până la 6 locuri pentru dormit. Ford Team Roller Kronos 295 M are un pat dublu în spate, un pat dublu deasupra cabinei șoferului și un pat retractabil în zona de servire a mesei.

Ford Benimar 363 are pat cu 3 locuri de dormit în spate și pat dublu deasupra cabinei șoferului.


5. Autorulota vine cu cale de nivelare și un cablu de conectare electric?

Calele de nivelare sunt articole esențiale pentru campare deoarece nu poți garanta întotdeauna o suprafață plană în camping sau în locuri neamenajate.

De asemenea, dacă intenționați să utilizați locuri de campare în campinguri amenajate, veți avea nevoie de un cablu de conectare electric pentru a vă putea conecta la rețeaua electrică.


6. Intenționați să luați cățelul cu voi?

BestCampers iubește animalele de companie deci sunt binevenite la bordul autorulotelor!


7. Autorulota are copertină și ni se va arata cum să o folosim?

Majoritatea autorulotelor au o copertină care vă va mari spațiul de locuit atunci când sunteți într-un camping. Ea se scoate pur și simplu din partea superioară a vehiculului și apoi se rotește la loc când nu vă mai folosește.


8. Va trebui să returnăm autorulota cu rezervorul plin de carburant?

Da! Este o practică obișnuită să returnați autorulota cu rezervorul plin de carburant. Totodată rezervorul de apă uzată trebuie golit. La fel și caseta de toaletă.


9. Există o asigurare? Ce acoperă ea?

Autorulotele BestCampers au asigurare CASCO și este inclusă în prețul de închiriere. Ea acoperă daunele de pe șosea și din afara ei. Asigurarea nu acoperă bunurile dvs. personale.


10. Autorulota are suport pentru biciclete?

Da, are suport pentru biciclete. El poate susține 3 biciclete.


Acestea sunt câteva informații pe care ar trebui să le știți. Vouă vă rămâne doar să vă planifi cați traseul și să vă bucurați de o experiență unică. Vă așteptăm pe www.bestcampers.ro pentru alte articole interesante.

bottom of page