top of page

Oferte corporate

Satisfacția angajaților este esențială pentru succesul unei companii.

Binele lor este în beneficiul tău

De ce ți-ar păsa de starea de bine a angajaților când le oferi un pachet salarial prin care să le răsplătești munca? Pentru că un angajat fericit poate deveni un ambasador al brandului în afara locului de muncă și va fi mai puțin tentat să plece la concurență pentru un salariu mai bun.

Angajații din corporații s-au obișnuit deja cu programele de well-being. Potrivit unui studiu realizat de „Centrul Fericirii” în rândul a 45 de companii medii, mari și foarte mari, 20% dintre organizații au investit, în 2015, peste 100.000 euro în fericirea și starea de bine ale angajaților, atât la birou, cât și în afara locului de muncă. Alți 20% au alocat sume cuprinse între 10.000 şi 50.000 euro, iar 60% – sub 10.000 de euro în programele speciale pentru angajați.

 

Angajații fericiți sunt motivați, loiali și productivi, iar aceasta este una dintre regulile antreprenoriatului. Iată lista beneficiilor ce face angajații fericiți. Angajații fericiți sunt motivați, loiali și productivi, iar aceasta este una dintre regulile antreprenoriatului. Aceste calități ale angajaților ar trebui încurajate pentru fiecare ocupant al unui job, indiferent de domeniu.

 

Satisfacția angajaților este esențială pentru succesul unei companii, motiv pentru care este important să oferim stimulente care să încurajeze și să inspire personalul.

Primul gând al angajatorului ar fi în situația aceasta o creștere salarială, însă, există multe alte feluri de a răsplăti un angajat, nu doar financiar. Iată care sunt cele mai răspândite avantaje/beneficii ce apar în pachetul salarial al marilor companii din străinătate. Abonamente la sala de sport aceste tip de beneficiu nu se învechește niciodată. Promovarea obiceiurilor sănătoase la birou este un trend mereu de actualitate. Și în străinătate, dar și în România, companiile care oferă abonamente anuale la sala de sport sunt foarte bine privite. Oficial, fără ore suplimentare.

Ford Roller Team 295 M_edited.jpg

De la 9 la 5? La sediul Netflix din California, zilele de vacanță și orele de lucru nu sunt numărate. Compania măsoară doar randamentul angajaților, ceea ce înseamnă că angajații își fac treaba și nu contează în câte ore sau în ce loc muncesc. Însă, membrii din conducere au un singur amendament: dacă abuzezi de acest lucru, nu mai e cale de întoarcere. Focus pe familieFacebook oferă niște beneficii incredibile pentru părinți și viitori părinți. Proaspeții părinți (mame și tați) primesc patru luni de concediu parental plătit, plată pentru taxele de grădiniță și pentru procesul de adopție, și bani în plus pentru cheltuielile necesare cu nașterea unui copil. În mod similar, restaurantele fast food Capriotti’s Sandwich Shop le permite angajaților părinți să își ia liber, fără întrebări suplimentare, pentru a putea participa la activitățile și evenimentele legate de copii.

Asigurare medicală

Toată lumea pare că vrea să lucreze pentru compania Google și asta dintr-un motiv foarte bun, mai ales în SUA: este regele beneficiilor pentru angajați. La capitolul asigurare medicală stau cel mai bine și, mai mult decât atât în campusul Google vei găsi oricând un medic, indiferent de specializare, un terapeut, un chiropractor și un maseor.
 

O stare de bine generală

Institute for Integrative Nutrition face o treabă foarte bună pentru a se asigura că angajații săi au o stare foarte bună atât fizică, cât și mentală. Un bucătar profesionist prepară zilnic prânzuri organice pentru angajați (dar și micul dejun și gustările) și în fiecare dimineață sunt aduse flori proaspete pe birouri. de două ori pe săptămână angajații primesc masaj și pot participa la clase de yoga pentru a scăpa de stres.

Burse de studii

O educație superioară este valoroasă pentru orice angajat, însă este un privilegiu pe care nu oricine și-l poate permite. Starbucks oferă un program care permite tuturor angajaților eligibili din SUA (cei care lucrează mai mul de 20 de ore pe săptămână) să se școlarizeze și să obțină o diplomă de absolvent.

Ore de voluntariat

Numeroase studii au demonstrat că angajații prețuiesc acele branduri și companii care empatizează cu binele mondial. De aceea unele companii mari din SUA oferă angajaților timp liber plătit și program flexibil pentru proiectele de voluntariat.

Libertate (și bani) pentru a călători

Fiecare angajat de mai bine de cinci ani la compania Epic System este eligibil pentru a intra în programul de patru săptămâni sabatice (plătite).  În plus, dacă aleg să călătorească în acest timp, compania contribuie la finanțarea călătoriei pentru angajat și un însoțitor.

Job-uri România

Dar să vedem cum arată și piața din România. Pentru asta, așa cum spuneam, i-am adresat câteva întrebări Elenei Dionisie de la WEDOHR, având o experiență relevantă în recrutarea de forță de muncă pentru foarte multe companii românești.

Ți se pare că atunci când angajatorul face anunțul de angajare se străduiește să ofere un pachet cât mai atractiv?
Pachetele însă difera foarte mult, în funcție de industrii/posturi și niveluri de expertiză.

Ce beneficii ai observat tu în anunțurile de angajare?

Nu întotdeauna anunțurile de recrutare sunt transparente în privința pachetelor de beneficii oferite, însă este adevărat că în unele anunțuri de angajare se preferă introducerea beneficiilor ca un semn distinct care să atragă candidații, iar acestea pot varia de la cele clasice, la altele adaptate industriei în care activează.

Viitorii angajați par să se uite și la pachetul de beneficii atunci când accepta job-ul, sau dacă salariul nu este cel vizat, nu sunt interesați?

De regulă, candidații pe care noi îi întâlnim sunt interesați de pachetul în ansamblu, dar sunt influentați de oferta salarială; altfel spus, dacă salariul este inferior așteptărilor lui, nu își vor schimba job-ul.

Avem însă și categorii de candidați care își doresc o anumită flexibilitate a programului, își doresc să poată lucra de acasă și atunci pentru ei contează foarte mult acest aspect, uneori mai mult decât o creștere salarială.

În aceeași categorie sunt cei care își doresc o reconversie profesională; aceștia vor căuta „angajatorul” și posibilitatea de dezvoltare.

Pe parcursul discuțiilor cu candidații am observat că trendul este ca angajatul să găsească o reală posibilitate de promovare/dezvoltare și să i se explice concret pașii pe care îi are de parcurs. Își dorește să fie clar stabilit timpul de lucru și timpul său liber, aspecte aduse în discuție la angajare, ceea ce poate însemna că angajatul își dorește un work life balance.

Care sunt beneficiile cu care rezonează cel mai mult viitorii angajați la recrutare?

Pe parcursul proiectelor de diagnoză pe care WEDOHR le-a derulat în cadrul unor companii din diverse industrii precum horeca sau construcții am observat că cele mai bune rezultate sunt obținute atunci când li se permite angajaților să aleagă beneficiile optime pentru ei.

Altfel spus, compania ofera în zadar abonament la o sala de fitness, dacă pentru angajați acest aspect este irelevant.

Putem spune că există o competiție între companii pe pachetul de beneficii, fenomen care este în defavoarea companiilor mici sau nou intrate pe piață.

Cu titlu de exemplu, putem enumera:
 

  • Pachetele de asigurări medicale par să câștige teren.

  • Abonamente la diverse biblioteci

  • Work from home

  • Traininguri adaptate nevoilor individuale

  • Workshop-uri tematice îndreptate către dezvoltare personală sau cultivarea unor pasiuni ( ex: muzică, fotografie, etc)

Inchirieri Autorulote Bucuresti Ifov - Best Campers (3).jpeg

Cum ar fi ca la punctul cu libertate și bani pentru a călători, am adăuga pe listă și nonconformismul unui hotel pe roți, BESTCAMPERS.RO? Cum?

 

Stabilim un pachet de concediu cu minim 7 zile de închiriere autorulotă, cu opțiunea pentru card de combustibil.  Astfel, îi oferi angajatului tău de top, pentru a-l motiva și mai mult, o experiență inedită sau vacanța mult visată!

Inchirieri Autorulote Bucuresti Ilfov -

Pachet 7 zile

50% reducere pentru taxa de igienizare (reducere 50 euro)

WhatsApp Image 2022-12-06 at 16.48_edite

Pachet 10 zile

 Taxa igienizare cadou (reducere 100 euro)

Inchirieri Autorulote Bucuresti Ifov - Best Campers (2).jpg

Pachet 13 zile

A 14-a zi de cazare cadou (reducere 90 euro în extrasezon, 120 euro midseason și 150 euro în sezon)

bottom of page